U trendu

Senator Marfi: Vučić spreman na sporazum sa Kosovom, ljut zbog taksi

Senator iz savezne države Konektikat Kris Marfi, koji je sa Ronom Džonsonom nedavno boravio u poseti Prištini i Beogradu, veruje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „spreman da sklopi sporazum sa Kosovom i da prizna njegovu nezavisnost, ali je trenutno ljut kao osica zbog takse od 100 odsto“.

„Obojica ga ubedjujemo da se što pre vrati za pregovarački sto, a on nam navodi da će biti spreman da ponovo razgovara čim se takse ukinu“, naveo je Marfi, kako prenosi Kossev, u blogu objavljenim na sajtu Medium Corporation nakon završetka posete dvojice senatora Kosovu, Srbiji, Ukrajini i Nemačkoj.

„Naš sastanak s Vučićem je važan, jer Trampova administracija posvećuje malo pažnje još uvek tinjajućim sukobima na Balkanu. Naše posete mestima kao što su Beograd i Priština verovatno će ostati zabeležene kao posete američkih delegacija na najvišem nivou koje će ove zemlje doživeti za vreme Trampovog mandata. Važno je da Amerikanci posećuju mesta poput Srbije, koja takodje ima jake veze sa Rusijom, kako bi naš odnos sa njom opstao“, ocenio je Marfi.

Prenoseći impresije iz Prištine, Marfi je napisao da je to jedan od njegovih „najdražih gradova u svetu“, da je Kosovo „najmladja država u Evropi, a ulice su pune energije i vitalnosti“.

„U našoj državi (Konektikat) žive desetine hiljada (uglavnom Albanaca) imigranata iz ovog dela sveta, a mnogi uspešni Amerikanci albanskog porekla u našoj zemlji podržavaju škole i nevladine organizacije u mestima kao što je Priština. Oni koji su glasali za mene žele da budem snaga mira na Balkanu i zato sam ih poslušao“, naveo je on u blogu.

Blog dostupan na linku:  https://kossev.info/americki-senator-vucic-ljut-kao-osica-zbog-taksi-ali-spreman-na-dogovor-o-priznanju-sa-kosovom/

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)