U trendu

Šešelj: Važno je samo da protesti ne budu nasilni

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da ta stranka nema ništa protiv javnog ispoljavanja revolta dela gradjana Srbije i da joj je samo važno da na protestima ne bude nasilja. 

Kako se navodi u saopštenju, na konferenciji za novinare Šešelj je rekao da još nije poznato ko su organizatori protesta ali da je potpuno jasno da takva masovna okupljanja zahtevaju ozbiljnu organizaciju. 

On je naveo da može da pretpostavi ko stoji iza protesta, ali da ne želi da daje sudove i ocene na osnovu nedokazanih pretpostavki. 

Lider radikala rekao je da se mnogi od zahteva demonstranata podudaraju sa zahtevima Srpske radikalne stranke, ali da ima i zahteva sa kojima radikali nisu saglasni.

On je kritikovao formulaciju zahteva demonstranata koji traže da se smeni politička elita sa Vučićem na čelu, ne zbog toga što smatra da Vučić ne treba da bude smenjen već zato što misli da je skandalozno da njegova Vlada bude nazvana elitom.

„Elitu nekog društva čine najbolji i najkvalitetniji pripadnici svih profesija, a Vučićevi ministri svakako nisu ni dovoljno kvalitetni ni dovoljno pošteni da bi poneli taj epitet. Elita su najbolji medju najboljima i ne mogu se elite smenjivati, ali garniture vlasti mogu i moraju biti promenljiva kategorija“, rekao je Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.