U trendu

Simić: Iguman vodi kampanju protiv sopstvene države

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je večeras igumana kosovskog manastira Visoki Dečani Savu, ocenjujući da on svakodnevno vodi kampanju protiv sopstvene države, jer ideja razgraničenja Kosova u svojoj osnovi ima nameru da spreči sva eventualna buduća etnička čišćenja.

„Dragutin (Sava) Janjić lobirajući svakodnevno za zamrzavanje konflikta na Kosovu i Metohiji zapravo radi u korist nestanka našeg naroda sa ovih prostora, ali i navija za razaranje spoljnopolitičkih i ekonomskih potencijala Republike Srbije, koja jeste naš jedini pouzdani zaštitnik“, saopštio je Simić.

Ranije danas iguman Sava oglasio se na Fejsbuk stranici i naveo da bi prihvatnjem dogovora o razgraničenju Srba i Albanca, Evropa prihvatila etničko čišćenje Kosova i Metohije kao legitimno rešenje, što bi bio opasan presedan sa nesagledivim posledicama.

Potpredsednik Srpske liste, stranke koja okuplja kosovske Srbe, ocenio je i da Janjić svoje objave na društvenim mrežama piše  na engleskom kako bi se „dodvorio sponzorima jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, kako bi oni mogli da blagovremeno vide i valorizuju njegovo antisrpsko delovanje“.

„Kakav je to čovek i duhovnik koji vodi svakodnevnu kampanju protiv vlasti sopstvene države (ako je Srbija njegova država), a sa smeškom preseca vrpce sa Agimom Čekuom?“, upitao je Simić u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.