najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sindikat novinara osudio postupak komunalne policije

Sindikat novinara Srbije osudio je danas postupanje komunalnih policajaca koji su u petak sprečili novinarku i snimatelje sajta Istinomer, da snime intervju ispred restorana “Savanova”, koji je na placu najavljenog naselja “Beograd na vodi”.

“Još jednom je demonstrirana lakoća sa kojom vlast ograničava slobodu medija, ne trudeći se da obrazloži svoje ponašanje”, navodi se u saopštenju.

“Sindikat novinara Srbije najoštrije osuđuje jučerašnju akciju sedam komunalnih policajaca, koji su bez ikakvog povoda, sprečili novinarsku ekipu redakcije Istinomera da na Savskom šetalištu uzme izjavu od sagovornika”, navodi se saopštenju sindikata.

Sindikat je istakao da je rad novinara prekinut na delu obale predviđenom za slobodno kretanje pešaka, gde ne postoji zabrana fotografisanja, “jer je šef komunalne policije tako naredio, na osnovu dojave iz ugostiteljskog objekta”.

Sindikat će o tom događaju obavestiti predstavnike Evropske i Svetske federacije novinara.

Redakcija Istinomera je saopštila da je ekipi koja je snimala intervju sa Dobricom Veselinovićem iz Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” najpre je iz restorana “Savanova” poručeno da se odmah udalje, jer vlasnik ne dozvoljava snimanje u blizini objekta.

Pošto članovi novinarske ekipe to nisu učinili, ubrzo je stiglo dvoje komunalnih policajaca, koji su insistirali na tome da se ekipa udalji, jer je, kako su kazali, u pitanju gradilište. Na šetalište je zatim došlo još sedam komunalnih policajaca koji su napisali prekršajne prijave novinarki, dvojici snimatelja i fotoreporteru Istinomera, kao i Dobrici Veselinoviću.

(Beta)

1 komentar
  1. Batamrca

    To čudo od veštačke policije treba pod hitno ukinuti zbog bahatosti, bezobrazluka i juš puno čega što ne bi smeli da rade.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike