U trendu

Sindikati Fijata: Dobili smo korektnu ponudu za otpremnine i novo zapošljavanje

Predstavnici Fijatovih sindikata predstaviće radnicima u Kragujevcu ponudu za rešavanje njihovog statusa, koju su danas dobili na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je agenciji Beta član pregovaračkog tima radnika Zoran Miljković.

On je rekao da su u vezi sa visinom otpremnina dobili „više nego korektnu ponudu“, ali ne želi da navodi iznos pre nego što o tome budu informisali i radnike u Kragujevcu koji će da se izjasne da li su zadovoljni.

Miljković je rekao da će za Fijatove radnike koji su zainteresovani biti obezbedjeno preusmeravanje na radna mesta u „Zastava tervo“ i kompaniju u Velikoj Plani.

Kako je Beti preneo predstavnik radnika Djorde Milojević, „otpao“ je zahtev radnika da ostanu da rade u Fijatovoj fabrici za minimalac, do početka proizvodnje električnog vozila 2024. godine.

On je rezimirao, da radnici imaju mogućnost da uzmu otpremnine, da rade u drugim firmama u Kragujevcu i okolini, kao i da se opredele za odlazak na rad u fabriku automobila u Slovačkoj.

Milojević je dodao da su postigli dogovor sa predsednikom o zaštićenim kategorijama radnika koji će biti izuzeti iz socijalnog programa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.