Skandal u Beču zbog Kosova: Srbija i Španija napustile skup

Delegacija Odbora za spoljne poslove srpskog parlamenta napustila je danas, zajedno sa delegacijom španskog parlamenta, Međuparlamentarnu konferenciju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici EU u Beču, zbog načina kako je na skupu predstavljeno Kosovo.

Srpsku delegaciju predvodi predsednik Odbora Žarko Obradović.

Delegacije parlamenata Srbije i Španije protestvovale su zbog predstavljanja privremenih institucija iz Prištine sa zastavom i nazivom „Kosovo“ bez zvezdice, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije, prenosi Tanjug.

Konferencija se održava u okviru šestomesečnog predsedavanja Republike Austrije Savetom Evropske unije.

Srpska delegacija je juče, uoči održavanja Konferencije, a nakon obaveštenja o listi učesnika, uputila zahtev da predstavnici privremenih organa iz Prištine budu predstavljeni u skladu sa Sporazumom o regionalnom predstavljanju.

Iste stavove imala je i delegacija Parlamenta Kraljevine Španije.

Kako organizator, Parlament Republike Austrije, nije želeo da uvaži zahtev dveju delegacija, predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamenta Kraljevine Španije napustili su zasedanje.

„Organizator nije ispoštovao ni statut Konferencije koji predviđa da status posmatrača mogu imati samo države kandidati za članstvo u EU ili države članice NATO-a“, ističe se u saopštenju.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Antiokupator

  Jaka muda, dva okupatora manje.

 2. Anonimni

  Sve je to politika, narode.Zapad i Amerika se moraju ulizivati islamskom narodu zbog bojazni od TERORIZMA u njihovim zemljama. Plase se nereda,jednostavno plase se islama.Kukavice su bile i ostale.Zato su se i ujedinili iako to ne ide nikome u prilog.U Srbiji ih stite i ispunjavaju im svaku zelju, dok ih u svojim zemljama mrze, odbacuju iz drustva. Drze ih za ljude neke zadnje klase.Oni to znaju pa im je badava ulizivanje i podrska.Na zalost mi Srbi nismo naklonjeni terorizmu te zato i ispastamo.

 3. Anonimni

  Ne mozete ocekivati od Austrije i Nemacke da postuju suverenost Srbije kad znamo da je razbijanje Jugoslavije, i kasnije Srbije ,njihov idejni projekat. Bilo je tu raznih izvodjaca i podizvodjaca ali projekat potpisuju ove dve zemlje.

 4. Karonja

  Velika steta ja bi se odma zalio velikom bratu Putku.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike