U trendu

Skupština: Optužbe poslanika SNS-a na izjave da je Vučić šef mafije

Sednica Skupštine Srbije počela je danas oštrim optužbama članova vladajuće koalicije na račun izjave poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „šef mafije“.

Novaković je rekao da je Vučić „šef mafije koji će završiti u zatvoru“ i da biznismen Zvonko Veselinović ne brani Srbe na Kosovu i Metohiji, nego živi u Novom Sadu i „predvodi“ najveću organizovanu kriminalnu grupu u jugoistočnoj Evropi i „pljačka Srbiju“.

„Sve afere vode ka Vučiću i ne odgovara niko koga štite on i njegov brat Andrej Vučić. Veselinoviću nije mesto u biznisu nego u zatvoru, jer je kriminalac“, rekao je Novaković na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o pravosudnim zakonima.

Novaković je pokazao fotografiju Veselinovića i brata predsednika Srbije Andreja Vučića koja, kako je rekao, „pokazuje da Veselinović sve vreme uživa podršku braće Vučić, pa zato nije procesuiran“.

Takođe je ministarki pravde Maji Popović rekao da je međunarodnoj zajednici poznato da je Veselinović vođa najveće organizovane kriminalne grupe u ovom delu Evrope i da ga država „favorizuje“ i daje mu poslove.

On je pozvao ministarku pravde da reaguje povodom nepostupanja po krivičnoj prijavi koja je u Novom Sadu podneta protiv savetnika bivšeg gradonačelnika Novog Sada Slobodana Milića Bocare.

„To je čovek koji čini vezu između lokalne vlasti SNS-a, pre svega (ministra odbrane) Miloša Vučevića, i urbanističke i mafije. Milić je taj koji menja regulacione planove“.

Reagujući na optužbe koje je izneo poslanik, ministarka pravde rekla je da fotografije ništa ne dokazuju i da je jedini cilj tih optužbi kriminalizacija predsednika i njegove porodice.

„A očigledno je da imate patologiju prema Vučeviću i da li je Veselinović pravoslažno osuđen, pa možemo da ga optužimo da je lopov“, rekla je ona.

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Biljana Pantić Pilja rekla je predsedniku Skupštine Vladimiru Orliću da na „liberalan“ način vodi raspravu, jer dopušta da izjave opozicije koje nisu „ni tema sednice, niti su po Poslovniku“.

Predsednik poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov podržao je Pilju u njenom izlaganju i rekao da su izjave opozicije pokazatelj direktnog uticaja na pravosuđe.

„Oni (opozicija) putem skupštinske sednice i televizijskog prenosa vrše pritisak na državne organe da izvrše ono što opozicija zahteva“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar