U trendu

Sloga: Posle petog oktobra, umesto demokratije imamo vladavinu najgorih

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas, uoči 22. godišnjice petooktobarskih demonstracija, da je ono u šta se tada verovalo – da je taj simbol gradjanske borbe za slobodu i demokratiju bila samo „Pirova pobeda nečega šta se pretvorilo u kakistokratiju – vladavinu najgorih“.

„Umesto nacionalnog prosperiteta i relativno dobrog socijalnog statusa gradjana, 5. oktobar je bio samo početak ubrzanja pljačkaške tranzicije, pa tako danas imamo uništenu domaću industriju, privredu i poljoprivredu, a Srbija je kroz privid neophodne tržišne ekonomije svedena na ekonomsku i energetsku zavisnost kroz sumnjive investicije, posebno stranih kompanija“, naveli su sidnikati u saopštenju.

„Sloga“ dodaje da je „posebno neverovatno“ da nije došlo ni do tranformacije državnog sindikata, koji bi trebao da štiti radna prava i bude potpuno finansijski nezavisan od države i poslodavaca, i da kao takav bude ozbiljna protivteža kapitalu i urušavanju radnih i socijalnih prava radnika.

Srbija – piše u saopštenju – „i dalje tapka u mestu, ona se pljačka u svakom smislu, radnici se sve više pretvaraju u zaplašene i poslušne ljude, a što je još gore, po istoj agendi se vaspitavaju buduće generacije da ne pružaju otpor nenormalnosti i gaženju radnih i socijalnih prava“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar