U trendu

Sotirovski o razgovoru iz kafića: Ne bi me čudilo da je namerno snimljen

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da je ne bi iznenadilo kada bi se utvrdilo da je neko namerno snimio razgovor trojice muškaraca koji u kafiću ugovaraju zapošljavanje u školi, s obzirom na to koliko se dobro čuje.

Na audio snimku koji su juče objavile Južne vesti jasno se čuje razgovor trojice muškaraca od kojih bi jedan trebalo da dobije posao u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, drugi je posrednik, a treći garantuje da će muškarac koji plati 1.000 evra za zapošljavanje, dobiti posao.

Tokom razgovora trojice muškaraca, koji su prema pisanju Južnih vesti članovi Srpske napredne stranke, jedan od njih kaže da o zapošljavanju moraju da budu obavešteni načelnik okruga i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Na zahtev novinara da prokomentariše to što se njeno ime čuje na snimku Sotirovski je danas kazala da kao gradonačelnik i „treba da se pita za sve na području grada“, ali da se škola „Vuk Karadžić“ nalazi na području Doljevca.

„Gradonačelnik po hijerajhiji jeste jako važan i trebalo bi da zna šta se radi i kako se radi u gradu. Da li je taj razgovor tačan ili nije, da li je fingiran ili nije, ja zaista ne bih da špekulišem. Neka to urade nadležni organi“, izjavila je Sotirovski.

Direktor škole „Vuk Karadžić“ Goran Ilić juče je za Južne vesti reka da je sigurno reč o prevari, jer oni u školi ne da ne traže nove radnike, već su neke otpustili.

Povodom snimka razgovora danas se oglasio saopštenjem Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) iz Niša i istakao da je reč o „izuzetnom primeru uništavanja obrazovanja“.

„Jučerašnji dogadjaj pokazuje svu bahatost, bezobzirnost i kriminogenost niškog SNS-a.
Dogovaranje o zapošljavanju u sred bela dana u prepunom kafiću odslikava koliko se naprednjaci ne boje ničega i misle da su nedodirljivi“, istakli su u SSP.

Skandalozno je, dodali su, koliko su (SNS) ogrezli u korupciju, a devijantno ponašanje je njima postalo normalno.

„Upitno je da li će tužilaštvo reagovati, jer u slučaju ispovesti nekadašnjeg načelnika Stoiljkovića koji je otvorio dušu i ispričao o partijskom zapošljavanju i kapilarnim glasovima, nije reagovalo“, naglasili su u SSP-u.

U saopštenju se navodi da su Nišlije koje su zatekle i snimile naprednjake u kafiću, dostavile i fotografije SSP-u, tako da će ta stranka podneti krivične prijave i u slučaju tog skandaloznog zapošljavanja, kao i u slučaju „Stojiljković“.

Iz SSP-a su pozvali Nišlije da im pošalju sva saznanja i dokaze o nedelima naprednjaka, jer tome kako su kazali, „moraju da stanu na put zajedno“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.