najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

SPS bi bio unutrašnja opozicija u novoj vladi

Član predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenio je da bi se nova vlada sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), kao koalicionim partnerom u donošenju odluka i sprovodjenju programa, suočavala sa unutrašnjom opozicijom.

“Za očekivati je da se, kada se budu donosile neke teške odluke ili suprotstavljalo pritiscima na Srbiju, pojavi neko iz tih redova ko bi svojim stavom bio na potpuno suprotnoj strani od Vlade, ostavljajući dovoljno prostora da javnost razmišlja da li je to stvarni, a tobože prikriveni stav SPS-a”, naveo je Stefanović u saopštenju.

On je ocenio da bi na taj način Vlada umanjila svoju snagu, a gradjani Srbije ne bi dobili ništa.

“Ne možete imati ministre, a raditi protiv programa premijera. Uostalom, SPS može da se ponaša kako god želi, ali je pošteno da to onda radi u opoziciji”, naveo je Stefanović.

On je istakao da su “Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka bili su potpuno jasni kada su govorili o potrebi da jedinstvo treba da bude temelj nove Vlade kako bi Srbija nastavila put snažnog ekonomskog razvoja i rasta”.

“Danas mi je sasvim očigledno da SPS to ne razume ili ne želi da razume”, zaključio je Stefanović.

Funkcioner Socijlističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je za današnje izdanje nedeljnika NIN da će ta stranka verovatno biti deo nove Vlade Srbije.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike