Srbija uradila skoro sve iz akcionog plana za poglavlje 23

Foto: Beta

Ministar Pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je Srbija uradila skoro sve što je predvidjeno akcionim planom za poglavlje 23 u pregovorima sa Evropskom unijom i da je ispunila skoro 78 odsto za to poglavlje.

„Za još 15 odsto mera u toku je priprema za sprovodjenje, ili su tik pred sprovodjenje“, rekao je Selaković novinarima u Skupštini Beograda, upitan zašto poglavlja o vladavini prava 23 i 24 nisu otvorena „oko 20. juna“, kako je bilo najavljeno.

Ministar pravde rekao je i da se ne može reći da se Zakon o sprečavanju nasilja nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama u potpunosti ne primenjuje, već da postoje manjkavosti u primeni i da kadar koji treba da ga sprovodi nije u potpunosti pripremljen za tako nešto.

On je dodao da je Ministarstvo pravde mnogo ulagalo u mere kažnjavanja, odnosno u elektronski nadzor osudjenih i mere zabrane prilaska nekom objektu.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da nikada ne želi da komentariše sudske presude, pa ni u slučaju presude biznismenu Miroslavu Miškoviću.

„Ja nikada ne komentarišem presude. Presudu je doneo sud i sada na nju svi treba da se naviknu“, rekao je Selaković novinarima u Skupštini Beograda, upitan da prokomentariše presudu koja je danas izrečena Miškoviću.

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku Miškoviću u utaji poreza.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar