U trendu

SRS: Mirović jedva čekao da ukine naknadu za treće dete

Srpska radikalna stranka (SRS) najoštrije je danas osudila, kako se navodi u saopštenju, kao „skandaloznu“ odluku predsednika vojvodjanske vlade Igora Mirovića da ukine naknadu za treće dete koja je isplaćivana u Vojvodini od 2013. godine, i to u visini od 12.000 dinara mesečno.

Ta opoziciona stranka ocenila je da je time u pokrajini Vojvodini ukinuta „jedina konkretna populaciona mera“, te da je „Mirović jedva dočekao da je ukine“, kako bi sebi obezbedio komfor.
SRS dodaje da podaci govore o izrazito negativnom prirodnom priraštaju u Vojvodini, ali da to „očito ne interesuju Igora Mirovića“.

„U središtu njegove pažnje već pune dve godine nije razvoj i napredak Pokrajine, nego trošenje miliona iz budžeta na lični komfor, raskoš i uvećanje ličnog bogatstva“, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije predsednik Poslaničke grupe SRS u Skupštini Vojvodine Djuradj Jakšić.

Jakšić je podsetio da su u pokrajinskom budžetu za 2018. već bila opredeljena sredstva za tu namenu i zahtevao da se mera hitno vrati.

On je optužio pokrajinskog premijera Mirovića da pune dve godine iz pokrajinskog budžeta „izvlači milione na nepostojeće projekte, da izmišlja fondove i agencije, finansira fantomske projekte NVO, kupuje luksuzne automobile, uredjuje kabinete i apartmane u vilama po Fruškoj Gori“.

Zbog ukidanja novčane pomoći za treće dete u Vojvodini već su burno reagovale organizacije za podršku roditeljima i pojedine opozicione političke partije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.