U trendu

SSP: Apelacioni sud utvrdio da je Vučićević namerno Djilasa predstavio kao nemoralnog čoveka

Apelacioni sud u Beogradu utvrdio je da glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan Vučićević „namerno obmanjuje javnost i da predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa pokušava da predstavi kao nemoralnog i opasnog čoveka“, saopštila je danas ta stranka.

Kako se navodi u saopštenju, presudom je potvrdjeno da je Vučićević u tekstu „A Djilas sa Tanjom Vojtehovski šopinguje po Trstu“ objavljenom 2. decembra 2019. godine „povredio dostojanstvo ličnosti i pretpostavku nevinosti Djilasa“.

„Činjenica da tuženi ima status javne ličnosti ne znači da se javnosti mogu prezentovati podaci na taj način da se tužilac s namerom osumnjiči da je izvršilac dela koje je kažnjivo, a u svakom slučaju moralno neprihvatljivo. Tuženi nisu obavezni da tužiocu naplate štetu zato što su o njemu pisali negativno, ili su ukazivali na odredjene dogadjaje, odnosno pojave već što su svojim pisanjem namerno u javnosti stvorili utisak i upućivali na zaključak da je tužilac učinilac kažnjivih dela, nemoralan i opasan čovek“, navodi se u obrazloženju presude.

Iz SSP navode da je na taj način Apelacioni sud potvrdio odluku Višeg suda da je Vučićević dužan da Djilasu plati 100.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

„Ovo je samo jedna u nizu presuda koje dokazuju nameru režimskih medija da lažima i uvredama diskredituju svakog čoveka koji se bori protiv ovog nestručnog, bahatog i kriminalizovanog režima. Svi koji su se na ovaj način proganjali ljude će, u skladu sa Zakonom o lustraciji, odgovarati nakon što za samo nekoliko meseci ovaj režim i definitivno ode u istoriju“, rekli su iz SSP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar