U trendu

SSP: Na radovima u centru Beograda angažovana firma koju je MUP označio da učestvuje u korupciji

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je na radovima popravke podnih ploča u centru Beograda, između ostalih firmi, angažovana i Bauvezen (Bauwesen), za koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potvrdilo da je umešana u malverzacije.

Prema navodima SSP, na radovima u Gospodar Jevremovoj ulici angažmana je firma Bauvezen, koja je prema saopštenju MUP-a nakon masovnih hapšenja uključena u malverzacije u kojima je „posrnula“ Elektroprivreda Srbije (EPS) oštećena za 7,5 miliona dolara.

„To znači da je politička odluka ove SNS vlasti da ne raskida ugovore sa ovim izvođačem i pored činjenice da je umešan u korupciju vezanu za EPS i da je u blokadi duže od godinu dana“, ocenjuje SSP u saopštenju.

SSP u saopštenju tvrdi i da je Bauvezen građanima poznata firma jer je sa Gradom Beogradom „priredila agoniju zbog radova na ‘četiri bulevara’ od Kalemegdana do Vukovog spomenika, koji su trajali preko 900 dana i nikada praktično nisu ni završeni“.

Upitali su ko će odgovarati za štetu ukoliko i radovi u Gospodar Jevremovoj ulici budu traljavi i probiju rokove.

„Vlast ne sme da pomaže opstanak firmi koje je sama označila da učestvuju u korupciji, a posebno ne sme da im dodeljuje unosne poslove koje preko budžeta finansiraju građani Beograda i Srbije“, navodi SSP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.