U trendu

SSP: Predstavnici dela opozicije s američkim senatorom i o skupu Srbija protiv nasilja

 Predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Pokreta slobodnih građana (PSG) i stranke Zajedno su danas u Beogradu, na sastaku s američkim senatorom Krisom Marfijem govorili o problemima sa kojima se Srbija suočava i dveju tragedija koje su je zadesile.
Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović je kazao da da je neophodno „da režim ispuni sve zahteve“ protesta „Srbija protiv nasilja“, saopštila je ta stranka.

Rekao je da bi time zaustavile dalje podele u društvu i stvorili preduslovi za rešenje političke krize koja se, kako je ukazao, najbolje vidi „po ogromnom broju ljudi koji mirno izražava neslaganje sa politikom vlasti“.

Skupove „Srbije protiv nasilja „pokrenula je proevropske opozicije posle masovnih ubistava u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca Smederava. Četvrti protest je zakazana za subotu.

Stefanović je kazao da nakon ovih tragedija Srbija više nije ista zemlja i da, kako je naglasio, to vlast mora da shvati.

„Spirala nasilja se mora prekinuti i za to nije dovoljno samo razoružavanje, već je potrebno da vlast odmah zaustavi promociju nasilja na medijima koje kontroliše, prekine medijski progon neistomišljenika i prestane sa pritiscima i ucenama zaposlenih u javnom sektoru“, kazao je on.

Podsetio je da SSP duže od godinu dana insistira da Vlada Srbije usaglasi spoljnu politiku sa EU i uvede delimične sankcije Rusiji.

Kazao je i da „interes Srbije da konačno napravi suštinski zaokret i uhvati pravac ka Evropi“, a ne da, kako je dodao, „pokušajem sedenja na dve stolice sama sebe izoluje“.

Na sastanku su bili i lider PSG Pavle Grbović i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.