U trendu

SSP: Šta je Vulin radio u niškoj policiji jutro nakon nesreće u kojoj su stradali dete i …

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je od načelnika niške policije da kaže javnosti ko je vozio automobil „audi“ koji je 4. januara u Nišu usmrtio 12-godišnje dete i poverenika sindikata Sloga za Južnu Srbiju i predsednika sindikata Sloga u kompaniji „Filip Moris“ Dejana Ilića (48).

Oni zahtevaju da se kaže i šta je ministar policije Aleksandar Vulin radio u Policijskoj Upravi za Niš jutro nakon tragedije bez prisustva medija i upitali šta se to krije.

„Mi u Nišu znamo čiji je sin bahati vozač audija, ali ne znamo ko je tačno naredio policiji da to krije“, navodi se u saopštenju SSP.

Iz te stranke su zatražili da se kaže i ko je odgovoran za to što policija nije reagovala iako su gradjani danima prijavljivali bahatu vožnju i famozni ‘audi’.

„Da je policija reagovala sprečio bi se fatalni ishod“, naveli su iz niške SSP.

Upitali su načelnika i zašto se, kao prvi čovek zadužen za bezbednost u gradu, nije obratio uznemirenoj javnosti i zaustavio konfuziju izazvanu polovičnim i netačnim informacijama o broju žrtava i polu druge žrtve, već je dozvolio da mediji nagadjaju i dodatno potresu već potresene gradjane.

„Šta još treba da se desi pa da podnesete ostavku, budući da ne možete ili Vam neko ne dozvoljava da radite svoj posao“, pitali su oni.

Iz SSP su ocenili da je Niš nebezbedan grad gde je „prebrza, bahata vožnja privilegovanih tatinih sinova već koštala života neke ljude“.

„Koliko još sinova, ćerki, očeva, supruga, prijatelja treba da strada da bi policija počela da radi svoj posao i prestala da štiti ljude bliske režimu“, upitali su iz SSP-a i ocenili da zakon u ovoj zemlji nije isti za sve.

Niški SSP je uputio saučešće porodicama stradalih i poručio vlastima da se ova nesreća neće zataškati.

„Neko može da predje ulicu van pešačkog prelaza i da ode u zatvor ako ne plati kaznu, a neko može da ubije i da dobije nanogicu“, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.