U trendu

SSP: Vlada Srbije ima novca za 'trovače medija', ali ne i za kulturu

Vlada Srbije ima novca za „trovače medija, ali ne i za kulturu“, izjavila je danas članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović.

„Aktuelna Vlada ima novca za višedecenijske trovače medija koji se bave nadrilekarstvom u slobodno vreme, ima i za tabloide koji besomučno pišu laži praveći štalu od društva, ima i za preko devet hiljada bolno nepismenih prostih botova, ali nema za kulturu jer – šta će im?“, napisala je Stevanović u izjavi, prenela je SSP.

Po njenim rečima, „napredna Vlada je ostavila kompletan sektor kulture i oko 3.000 samostalnih umetnika bez ikakve ekonomske pomoći povodom otklanjanja posledica epidemije, čime je praktično i suštinski ugasila i uništila  kulturu, umetnost i sve zaposlene u ovom sektoru“.

„Umesto da se ugleda na sve uspešne zemlje koje ulažu u kulturu znajući da je taj sektor profitabilan, atraktivan turistima, ali i značajan po imidž zemalja kao i obrazovanje sopstvenog naroda, napredna Vlada, koja očigledno o kulturi ništa ne zna, svesno podržava zatiranje ovdašnjeg umetničkog sektora“, ocenila je Stevanović.

Ona je upitala da li je „to osveta za bunt koji su umetnici uvek pokretali, za hrabrost jer su medju retkima koji su kritikovali primitivizam i prostakluk, i za prkos koji umetnici uvek nose u sebi?“.

„Više od tri milijarde dinara našeg novca Vlada godišnje usmerava tabloidima na osnovu većine nameštenih medijskih konkursa. Taj novac je mogao da se preusmeri onima koji zaista stvaraju, a ne lažovima i propagandistima“, napisala je Stevanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)