U trendu

Stamatović: Brnabić da ne ignoriše zahteve predstavnika Čajetine

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović pozvao je premijerku Srbije Anu Brnabić da ne ignoriše zahteve za razgovor o parku prirode „Zlatibor“ i prostornog plana tog parka i upozorio da će, ako to nastavi da radi, više hiljada Zlatiboraca 2. jula protestovati ispred Vlade Srbije.

Stamatović je u saopštenju naveo da Brnabić nije odgovorila na zahtev predstavnika Čajetine da pre otvaranja procedure javnog uvida zajednički razmotre opravdanost donošenja Odluke Vlade Srbije o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode „Zlatibor“ i Uredbe o proglašenju Parka prirode „Zlatibor“.

„Ponovo apelujemo na predsednicu Vlade da poštuje zakon i da nas ne ignoriše kao da smo kužni samo zato što na Zlatiboru nije na vlasti politika koja je nju ustoličila na mesto premijera“, naveo je Stamatović i dodao da će „u suprotnom, više hiljada Zlatiboraca biti prinudjeno da 2. jula, premijerki lično dodje u pohode, ispred zgrade Vlade Srbije i tamo izrazi nezadovoljstvo zbog antiustavnih i protivzakonitih odluka koje su donete“.

On je naveo i da gradjani Čajetine i Zlatibora nisu „besposleni i neodgovorni“, da dolaze u Beograd da „ruše režim i onemogućavaju normalno funkcionisanje grada, ili, ne daj Bože, ‘ruše Srbiju'“, već da su primorani da se na ovakav način obrate aktuelnoj vlasti pošto Brnabić „diskriminiše sve gradjane Srbije koji nisu glasali za njenog političkog vožda“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.