U trendu

Stamatović: Privremeno odložen protest Zlatiboraca ispred Vlade Srbije

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da je protest stanovnika Zlatiborskog kraja ispred Vlade Srbije, najavljen za ponedeljak, 2. jul, odložen pošto je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić pozvao čelnike lokalnih vlasti Čajetine, Šapca i Paraćina na razgovor u Beograd.

Stamatović je u saopštenju naveo da „privremeno odlaganje“ protesta „ne znači konačno odustajanje od masovnog izražavanja nezadovoljstva gradjana Čajetine i Zlatibora zbog antiustavne i protivzakonite Uredbe o proglašenju Parka prirode ‘Zlatibor’, diskriminatorskog odnosa aktuelne vlasti prema toj lokalnoj samoupravi i opstrukcije izgradnje zlatiborske gondole“.

„Očito je da se premijerka, baš juče i tek juče, ‘setila’ da u Srbiji postoje i Paraćin i Šabac i Čajetina zato što se uplašila mogućnosti da, danas iz Istanbula, stigne neprijatna vest da je Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope odlučio da u Srbiju pošalje specijalnu misiju koja bi utvrdila činjenice o poražavajućem statusu lokalne demokratije u onim retkim opštinama koje još nisu ‘pale’, a na koje naprednjaci silom hoće da stave šapu“, rekao je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.