U trendu

Stamatović: Tužilaštvo da otvori istragu o najavljenoj veleizdaji Vučića i Ane Brnabić

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas tužilaštvo da otvori istragu o krivičnoj odgovornosti predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, zbog najavljene veleizdaje i kršenja Ustava i zakona Srbije.

„Aleksandar Vučić i Ana Brnabić juče su javno priznali zašto su, čemu i radi čega, voljom Vašingtona i Berlina, baš njih dvoje tu gde jesu… ona je tu jer, za razliku od njega koji bi rado trgovao Kosovom i Metohijom, ali da, bar, ‘nešto dobije zauvrat’, ni mrvice ne bi tražila pošto se, kao što reče, ‘ne libi da potpiše sve što treba’, jer je, veli, to ‘obaveza koju je preuzela ovim poslom'“, naveo je Stamatović.

Ana Brnabić juče je u skupštini Srbije na pitanje poslanika o tome da li je spremna da potpiše pravno-obavezujući sporazum sa Prištinom kojim se Kosovu „daje stolica“ u UN, izjavila da se neće ni uplašiti ni libiti da potpiše šta god treba da bi gradjani Srbije imali punu sigurnost, bezbednost i garanciju daljeg prosperiteta.

Stamatović je rekao da Vučić svakodnevno „vodi rat protiv sopstvenog naroda“, dok u potaji „Kosovo predaje u ruke prištinskim teroristima i NATO okupatorima“.

On je naveo da ubice Olivera Ivanovića nisu pronadjene, da nisu kažnjeni „odgovorni za hapšenje Marka Djurića“, Srpska lista i dalje praktično podržava vladu Ramuša Haradinaja, a briselski i „okolobriselski“ razgovori o „predaji Kosova i Metohije nezaustavljivo napreduju“.

Stamatović je rekao da najdobronamernije upozorava Anu Brnabić da ju je Vučić navukao na „tanak led“, kao što je 2013. Ivicu Dačića koji je popisao Briselski sporazum.

U izjavi Stamatović je podsetio da u članu 306 Krivičnog zakonika, koji se odnosi na „priznavanje kapitulacije ili okupacije“, piše da će se gradjanin Srbije koji potpiše ili prizna kapitulaciju ili prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela kazniti zatvorom od najmanje deset godina.

(Beta)

1 komentar
  1. Misko

    Dobro, Ana je strani špijun, to svaki ko je stariji od 10 godina zna. Nema potrebe čak ni da se ponavlja.Štagod ona potpiše, realno ni ne važi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike