U trendu

Stamatović: Umesto NATO, na Kosovo uputiti mirovnjake iz Rusije, Kine, Indije, Indonezije i Brazila

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović zatražio je danas od srpskog predsednika Aleksandra Vučića da se nakon američke incijative u UN o povlačenju mirovne snage UNMIK-a sa Kosova i Metohije „prizove Ustavu“ i odmah prekine „briselsku farsu“, kao i da zahteva hitno upućivanje mirovnih snaga iz Rusije, Kine, Indije, Indonezije i Brazil na Kosovo i Metohiju.

Stamatović je u pisanoj izjavi naveo „Zdrava Srbija zahteva od Aleksandra Vučića da se ‘prizove Ustavu’ nad kojim se Bogom zakleo i da, posle američke inicijative u UN da se mirovne snage UNMIK-a povuku sa teritorije Kosova i Metohije (KiM) i istovremenog, u dogovoru sa Vašingtonom iskoordinisanog, usvajanja nekakvog Haradinajevog hajdučkog zakona o formiranju vojske tzv. Kosova, odmah prekine briselsku farsu u kojoj Srbija sama statira protiv ratnih saveznika, tj. ‘braće u krvi’ iz Prištine i Brisela“.

„Srbija mora da, uz pomoć svojih prijatelja koji predstavljaju tri četvrtine čovečanstva, zahteva da se na Kosovo i Metohiju hitno upute mirovne snage iz Rusije, Kine, Indije, Indonezije i Brazila, a ne da se, u američkoj NATO bazi ‘Bodstil’ i dalje Kosovom i Metohijom baškare kreatori i sponzori takozvane kosovske nezavisnosti, okupatori i mentori albanskih terorista“, kazao je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.