U trendu

Stamatović: Vučić nema nameru da se bori za Kosovo čim mu je važnije da se pojavi u Sofiji

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nema nameru“ da se bori za Kosovo i Metohiju jer mu je kako je rekao, „važnije da se pojavi na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji gde će biti svi ‘prijatelji’ Srbije, uključujući i predstavnike lažne države Kosovo“.

„Otkud Vučiću pravo da time ponižava državu Srbiju, njene gradjane i ceo srpski narod, samo da bi sačuvao podršku Vašingtona i Berlina samome sebi, a time i sopstvenu vlast, i slikao se sa liderima tih istih zemalja koje su prvo počinile stravičan genocid nad srpskim narodom, bomabardujući ga osiromašenim uranijumom 1999. godine, da bi mu, potom, mimo svih medjunarodnih prava, oteli deo teritorije“, naveo je Stamatović u saopštenju.

On je ocenio da je Španiji, Rumuniji i Kipru, koji ne priznaju nezavisnost Kosova, „više stalo“ do očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije nego Aleksandru Vučiću koji kako je rekao, „više brine da ne uvredi bugarsku ‘braću’, tvrdeći da mora da učestvuje na tom skupu jer ne može da im zabije nož u ledja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.