U trendu

Stefanović i Šarović o tome da li raspravom može da se promeni predloženi zakon

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović odbacio je danas u Skupštini Srbije stav opozicije da je rasprava o amandmanima poslanika vladajuče većine besmislena, rekavši da ta rasprava može da dovede do promene predloga zakona, na šta mu je poslanik Srpske radikalne stranke Nema Šarović odgovorio da „svi znaju da rasprava nema uticaj na zakon“.

Stefanović je tokom razmatranja Predloga zakona o strancima u pojedinostima rekao da Vlada Srbije podnosi predloge zakona, a SkupštIna na kraju utvrdjuje njihov konačan oblik, i da se zakon može menjati kroz raspravu.

„Što se tiče toga koliko rasprava ima uticaja, nema nimalo. To svi dobro znamo. I mnoge stvari su već zakucane“, rekao je Šarović Stefanoviću.

On je kazao da nije kvalitena diksusija ono što može da dovede do promene, jer je u Skupštini kvalitetna diskusija potpuno po strani, dok konačan oblik zakona menja „zvonce“, na koje poslanici reaguju kada se glasa o amandmanima.

„Ako zvoni – menja se, ako ne zvoni – ne menja se“, dodao je Šarović.

Poslanik Demokratske stranke Dejan Nikolić podsetio je da je Vlada Srbije odbila amandmane vladajuće većine uz obrazloženje da nisu relevantni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.