Stefanović: MUP neće dozvoliti da ekstremisti odu na miting u Banjaluci

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije neće dozvoliti da ekstremističke grupe ili osobe iz kriminalne sredine odu iz Srbije na mitinge koji su u subotu najavljeni u Banjaluci, izjavio je jutros ministar Nebojša Stefanović.

„Naša policija neće dozvoliti takvu vrstu ekstremizma. Što se nas tiče, takav scenario nije moguć, kada je reč o državljanima Republike Srbije. Ono što je važno je da Republika Srpska spreči takav scenario od strane nekih ekstremističkih grupa tamo“, kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije

One je naveo da postoje neki koji ne žele i nije im u interesu stabilnost i razvoj Srbije i Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova smatra da je jučerašnjim upozorenjem i porukom premijer Srbije Aleksandar Vučić stekao i neke neprijatelje, „neke koji imaju drugačije interese“, a kako je ocenio „jasno je da postoji umešan i strani faktor u sve to“.

Premijer Vučić izjavio je juče u Beogradu da postoje obaveštajni podaci o mogućim nemirima na skupovima koje su vlast i opozicija u Republici Srpskoj (RS) najavili za subotu, 14. maja, u Banjaluci i pozvao ključne političke aktere u RS da svoje razlike rešavaju mirnim putem.

„Oni koji ne žele stabilnost Srbije i Republike Srpska takvu poruku neće zaboraviti“, kazao je Sterfanović.

U Banjaluci će se u subotu, 14. maja, istovremeno održati protest opozicije pod nazivom „Oslobodimo Srpsku“ i kontramiting vlasti pod motom „Srcem za Srpsku. Stop izdaji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.