U trendu

Stefanović: Srbija spremna za sva scenarija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije prihvatljivo da Srbija bude talac usporavanja migranstkih tokova zbog eventualnog zatvaranja granica i istakao da će, ukoliko se takva situacija nastavi, Srbija preduzeti neophodne mere.

„Mi ne možemo da prihvatimo da je to rešenje, zato što kod nas udje 8.000 ljudi, a možemo 2.000 da prosledimo. Mi bismo za pet dana u takvoj situaciji imali izmedju 20.000 i 30.000 ljudi i zato tražimo rešenje od Evrope. Nije prihvatljivo da Srbije bude talac ovakve situacije, niti će biti. Bez obzira šta se dešavalo Srbija neće biti nespremna, pripremamo se za sva scenarija“, rekao je Stefanović za RTS.

On je istakao da će Srbija preduzeti mere kojima će štititi zemlju, ali nije naveo koje.

„Ja ću predložiti premijeru (Aleksandru Vučiću) šta je to što MUP može da uradi, a na premijeru je da donese odluku kako ćemo dalje postupati“, rekao je Stefanović.

On je naveo i da je podignut nivo bezbednosti u Srbiji i da je povećano prisustvo bezbednosnih snaga na svim tačkama koje se smatraju kritičnim.

„Pojačali smo obezbedjenje svih objekata i odredjenih stranih ambasada i ličnosti za koje smatramo da bi mogli biti potencijalna meta i pojačali smo obaveštajni rad, kojim se otkriva bilo kakva vrsta terorističke pretnje“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar