U trendu

Stojiljković: Sporazumni razlaz sa pregovaračkim timom za pristupanje EU

Dosadašnji član Pregovaračkog tima Srbije za pristupanje EU Zoran Stojiljković potvrdio je večeras da ga je Vlada Srbije razrešila te dužnosti, navodeći da je reč o „sporazumnom razvodu braka“.

Stojiljković je agenciji Beta kazao da je ostavku na tu funkciju ponudio čim je novembra 2016. godine izabran za predsednika Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) „Nezavisnost“.

On je kazao da nije dobio zvanični akt Vlade Srbije kojim je razrešen članstva u Pregovaračkom timu ali je dodao da mu je ta odluka saopštena.

„Aktivirali su ono što sam ranije ponudio jer sam smatrao da je reč o sukobu lojalnosti, da sa jedne strane zastupam interese radnika u sindikatu a sa druge da budem deo državnog tima koji pregovara o pristupanju Srbije Evropskoj uniji“, rekao je Stojiljković.

On je kazao da nije zadovoljan učinkom tima jer je kako je naveo, bilo mnogo uslovljavanja i usporavanja u procesu pridruživanja Srbije Uniji.

Televizija N1 prenela je ranije danas da je na zahtev ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović, Vlada Srbije razrešila Zorana Stojiljkovića, Vladimira Krulja i Vladimira Medjaka članstva u Pregovaračkom timu Srbije za pristupanje EU.

Vlada Srbije imenovala je u avgustu 2015. godine 24 člana tima za vodjenje pregovora o pristupanju Srbije EU.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike