U trendu

Stranke još nisu dobile zvaničan poziv premijera

Stranke, koje su ušle u Skupštinu Srbije, još nisu dobile zvaničan poziv za razgovor od mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića, rečeno je danas agenciji Beta u nekoliko partija.

Da poziv o vremenu i mestu eventualnog sastanka još nije stigao rekli su Beti u pokretu Dosta je bilo, Demokratskoj stranci Srbije, Srpskom pokretu Dveri i Liberalno demokratskoj partiji.

Predstavnici Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije, Socijaldemokratske stranke i Srpske radikalne stranke nisu odgovorili na pitanje Bete o sastanku.

Aleksandar Vučić najavio je nedavno da će 1. juna početi razgovore sa svim zainteresovanima povodom formiranja nove vlade.

On je, medjutim, naveo da ne znači da će te stranke i biti deo buduće vlade.

Za razgovor su zainteresovani socijalisti, LDP, kao i Dosta je bilo iako su u tom pokretu više puta istakli da ne žele nikakvu saradnju s Aleksandrom Vučićem.

Pokret Dosta je bilo želi Vučiću da postavi niz pitanja, a pokrenuo je akciju „Pitaj Vučića, reci mu u lice“ u kojoj gradjani putem društvenih mreža mogu da daju svoje predloge pitanja za mandatara.

Srpski pokreta Dveri takodje je najavio da će se odavati pozivu ako ga dobiju, jer imaju šta Vučiću da kažu.

Lider DS Bojan Pajtić je rekao ranije da se ne odaziva pozivu upućenom putem medija, dok je predsednica DSS Sanda Rašković Ivić rekla da nema o čemu da razgovara sa Vučićem, s obzirom na to da im se politike veoma razlikuju.

Radikali su ranije najavili da će o razgovoru sa Vučićem odlučivati ako zvaničan poziv stigne, a iz Socijaldemokratske stranke su poručili da ne žele da budu deo buduće vlade.

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji održani su 24. aprila, a u skupštinu je ušlo 12 izbornih lista.

Konstutivna sednica parlamenta trebalo bi da se održi do 4. juna, a mandatar je ranije najavio da bi vlada mogla biti formirana do 16. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.