U trendu

Šutanovac: DS protiv novog povećanja poreza na imovinu

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je potpuno neprihvatljivo novo povećenje poreza na imovinu gradjana u Beogradu i da je to rezultat nesposobnosti gradskih vlasti.

Lider DS Dragan Šutanovac je povodom najava da će Beogradjanima ponovo biti povećen porez na imovinu izjavio da na taj način gradska vlast „želi da prikrije svoju nesposobnost“.

On je u saopštenju naveo i da se DS protivi „novim nametima“ za gradjane Beograda.

„Na ovaj način će gradska vlast kazniti više od od 92 odsto gradjana i 80 odsto privrede koji izmiruju obaveze a nagraditi one koji ne plaćaju a medju kojima ima i onih bliskih vlasti“, rekao je Šutanovac.

Lider DS je rekao i da su novi porezi „najveći udar na mlade bračne parove, one koji kupuju prvi stan“ ali, kako je rekao, i na one Beogradjane koji žive u prodičnim kućama i stanovima.

On je ocenio i da će do poreza doći zbog nesposobnosti vrha gradskih vlasti, odnosno gradonačelnika Siniše Malog i gradskog menadžera Gorana Vesića.

„Umesto da prestanu da troše novac na besmislene i nepotrebne projekte čija su svrha puko povećenje popularnosti, oni pribegavaju najgoroj metodi po gradjane , a to je ponovno povećenje poreza“, rekao je Šutanovac.

Na narednoj sednici gradske skupštine, po najavama nadležnih, odbornci će razmatrati i delimičnu korekciju zona kojom će biti povećana osnovica na porez na imovinu gradjana, ali poskupljenje neće biti veće od dva odsto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.