U trendu

Sutra u Novom Sadu protest takozvane državotvorne opozicije protiv evropskog plana za Kosovo

Stranke takozvane državotvorne opozicije organizovaće sutra u Novom Sadu protest sa kog će ponovo pozvati na odbacivanje evropskog plana za Kosovo kojim se kako su ocenili, zaokružuje nezavisnost južne srpske pokrajine.

Stranka Zavetnici, kao jedan od organizatora protesta, ocenila je da vlast oko Srpske napredne stranke (SNS) vodi „katastrofalnu unutrašnju i spoljnu politiku“.

„Podsećamo da ova vlast, predvođena predsednikom Republike, Aleksandrom Vučićem, nema mandat da krši Ustav zemlje i prihvata briselski ultimatum, baš kao što nije dobila ni podršku građana na izborima da priprema privatizaciju EPS-a i uvodi zemlju u energetsku i ekonomsku krizu“, naveli su Zavetnici.

Ocenili su da „u istoriji srpskog parlamentarizma nije zabeležen ovakav stepen medijske i institucionalne blokade, kojom se opstruira svaki vid javne debate, dok zemlja sve dublje tone u političku i ekonomsku krizu“.

„Ne iznenađuje što vlast beži od raspisivanja izbora na svim nivoima s obzirom na to da se sve veći broj građana pridružuje velikom nacionalnom okupljanju koje je započela državotvorna opozicija“, stoji u saopštenju Zavetnika.

Sutrašnji protest ispred Srpskog narodnog pozorišta počeće u 18 časova a najavljeno je da će govoriti lideri Zavetnika i Dveri, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, kao i predsednici Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.