U trendu

Suzana Vasiljević: Težak sastanak sa Grenelom, Vučić sam pisao službenu belešku

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da je sastanak Aleksandra Vučića i specijalnog američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela bio veoma težak, ali nije mogla da saopšti detalje.

Ona je za TV Prva rekla da su Vučić i Grenel prvih deset minuta sami razgovarali, a da im se potom pridružio direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić.

„Ono što je bilo čudno je da je prvi put predsednik sam pisao službenu belešku sa sastanka, jer je razgovor očigledno bio dosta težak i on juče nije bio voljan ni sa nama o otme da razgovara“, rekla je Vasiljević.

Ona je navela i da se često dešava da sastanci budu teški kada je tema Kosovo, ali kako je dodala, nikada u meri da predsednik ne želi ni sa saradnicima da razgovara i da traži neko vreme da promisli na koji način da saopšti šta bi eventualno bilo rešnje za ono što je mogao da čuje od Grenela.

Govoreći o sporazumu Albanije, Srbije i Severne Makedonije takozvanom „malom šengenu“ ona je rekla da danas počinju razgovori ekspertskih timova po odredjenim tema, tako da bi u Ohridu za mesec dana bili predstavljeni odredjeni koraci.

(Beta)

3 komentara
  1. Anonimni

    Sad kad treba da odradi ono zbog cega su ga doveli na vlast mu je mnogo tesko. Prihvatio je da izda svoj narod i drzavu a sad treba da ga zalimo jer mu je satro tesko.

  2. Prvoslav ćirilica

    Tajna diplomatija uvek ide na štetu naroda! Koji ultimatum donose ameri naši neprijatelji? Predsednik odmah da iznese razgovor u javnost! U suprotnom on nešto krije na štetu Srbije, i postaje nelegitimni predsednik!

  3. Anonimni

    Rasplaka me ova i dovede skoro do suza sta sve naprica o veliko muceniku i sta sve mucenik mora da radi sam. Pa problemi su da se resavaju a ne stalno da se kukumavci. Kad se opredelis za neki posao onda ga radi jer si to sam hteo i izbrao. Kako bi to bilo kad bise svako iz svoje profesije stalno kukao kako je tesko (hirurzi,piloti,inzenjeri,vojnici itd). Oni rade svoj posao i nisu stalno na TV.

Napišite komentar