najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

SVM želi da učestvuje u vlasti

Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da ta stranka želi da učestvuje u budućoj Vladi Srbije i da dobije mesta državnih sekretara u ministarstvima koja pokrivaju oblasti infrastrukture, zdravstva, obrazovanja i poljoprivrede.

Pastor je novinarima u Skupštini Srbije posle konsultacija s mandatarom Aleksandrom Vučićem rekao da su na isti takav način participirali u vlasti i prethodne dve godine, i da je Vučić izarazio “načelnu spremnost za tu ideju”.

On je kazao da je mandatar u razgovoru izložio osnovne budućeg programa vlade koji su za SVM potpuno prihvatljivi.

Pastor je rekao da SVM ima svoje prioritete koji razradjuju osnovne ambicije budućeg programa vlade i da su predali mandataru nacrt koalicionog sporazuma, o kom će detaljnije biti reči sledeće nedelje kada će održati naredne konsultacije.

Pastor je kazao da taj sporazum ne može biti kamen spoticanja jer su to pitanja koja se moraju rešavati ne samo zbog Vojvodine nego čitave zemlje.

Prema njegovim rečima, na konsultacijama su se dotakli i opštinskih i gradskih struktura kao i pokrajinske vlade, za koju je rekao da se još ne zna ko će je sve činiti.

On je naveo i da je u proteklom period napravljen ogroman korak u odnosu Srba i Madjara i da članovi madjarske zajednice u prethodne dve tri decenije nisu bili na tako pozitivan način prihvatani kao što je to danas.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike