U trendu

Tadić: Patološka laž da sam samo tajno hteo da se vidim sa Lukašenkom

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je patološka laž da je samo hteo tajno da se vidi sa Lukašenkom i da je on (Lukašenko) taj koji nije hteo da ima bilo koji zvanični i javni sastanak.

Kako su preneli pojedini mediji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle sedmice na TV Pink da je Boris Tadić, u vreme kada je bio predsednik Srbije, krio posetu predsednika Belorusije Lukašenka.

Tadić je rekao da je Lukašenko u Srbiju tada došao privatno na skijanje, a ne u zvaničnu posetu i da se sasvim slučajno desilo da su u isto vreme bili na Kopaoniku.

„Odmah nakon što je prvi put izneo tu laž javno smo pojasnili da je Lukašenko tada ušao u Srbiju nezvanično i kršeći sva pravila uobičajenog protokola. Dakle, Lukašenko je taj koji očigledno nije hteo da ima bilo koji zvanični i javni sastanak, a ne ja“, rekao je Tadić u pisanoj izjavi.

Tadić je kazao da je Lukašenko ušao u zemlju na takav način da su nadležne službe i on naknadno i slučajno saznali da je uopšte u Srbiji.

„U tom kontekstu, može se zaključiti samo da je upravo Lukašenko pokazao nepoštovanje prema Srbiji takvim dolaskom, a svakako ne mi. Uostalom da li je ovaj zvanični susret Vučića i Lukašenka organizovan tako što ga je Vučić slučajno sreo na skijanju ili tako što je Lukašenko zvanično i po protokolu najavio posetu?“ rekao je Tadić.

Ocenio je da je Vučiću bila potrebna „neka takva senzacionilistička anegdota“, kako bi „uobičajenom patetikom“ skrenuo pažnju sa ključne političke poruke koja je poslata povodom posete Lukašenka, a to je da se Srbija pod Vučićevom vlašću „svakodnevno sve više i otvorenije distancira od evropskog puta Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar