U trendu

Tadić: Podržavam Djilasovu spremnost na formiranje saveza, ne njegov program

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić saopštio je danas da podržava Djilasovu ideju formiranja saveza, ali ne i njegov konkretan program i predloge koje je izneo u medijima.

Kako se navodi, Tadić je apelovao na to da organizacioni i strateški principi ne budu iznošeni u medijima, već da ih „dogovaraju za zajedničkim stolom“.

„Dokaz toga kao loše prakse je što smo sada u situaciji da u medijima komentarišemo tačke koje je izneo Djilas, umesto to da činimo iza zatvorenih vrata i pred gradjane izadjemo sa rešenjima, a ne sa polemikama“, rekao je Tadić.

On je, kako se ističe, uputio tu vrstu apela zbog toga da se ne bi u medijima vodile „polemike koje šalju lošu i neistinitu sliku o raskolima unutar opozicije“.

Navodi se da su saglasni oko ključnih principa i ciljeva saveza, ali da Tadić smatra da ne bi trebalo da iznose pojedinačne predloge u medijima, jer je upravo to „suprotno zajedničkoj ideji o nenametanju liderstva“.

Kao primer neusaglašenosti, Tadić je naveo da je on „protiv zamrzavanja stranaka, jer bi takvo rešenje samo suzilo biračko telo, a osnovna pretpostavka uspeha je ujedinjenje koje maksimalno širi uticaj na birače“.

Nosilac liste „Beograd odlučuje – ljudi pobedjuju“ na proteklim beogradskim izborima Dragan Djilas kazao je da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti i ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Tvoje je mjesto na Terazijama.Terazije su vaga koja pokazuje kad je uspostavljena mjera. Jedina mjera za tebe su vjesala za najvecu izdaju svih vrijedosti drzave srbije u njenoj blizoj i daljoj i najdaljoj istoriji.treba te objesiti i to naglavacke. Jer tvojom zaslugom sada tako srbija i njen narod visi – naglavacke.Tvoga kuma Sutavog treba uskopiti kao sto je on uskopio Srpsku vojsku.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike