U trendu

Tadić: Pohvala ludosti ponovo vlada regionom

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da vlasti u Beogradu i u Prištini „nastavljaju svakog dana da izriču nove pohvale ludosti“.

Tadić je u saopštenju ocenio da „režim Aleksandra Vučića ne učestvuje samo u kosovskoj predstavi već popunjava repertoar ludosti na nivou čitavog regiona“.

„Tako prvo Srbija krene u razmenu nota sa Hrvatskom, a onda nabavlja polovne migove koji još nemaju ni komande, ni motore i čiji remont će Srbiju koštati 185 miliona evra, da bi potom Hrvatska kupovala polovne izraelske lovce bombardere, čime uništava svoje javne finansije“, naveo je Tadić.

On je ocenio da je najnovija scenografija „upotpunjena navežbavanjem patriotizma od strane Beograda i Prištine u Kosovskoj Mitrovici, akcijama bez ikakvog smisla u kojima kosovski specijalci nepotrebno razvlače Marka Djurića pred kamerama i razularenim gradjanima prištinskom ulicom i nakon toga upotrebom srpskog ratnog vazduhoplovstva u niskom letu iznad Preševa“.

„Nije ni čudo što prisustvujemo ovakvim besmislenim i opasnim predstavama, kada na čelu države imamo čoveka koji na sve to tvrdi da je bivša vlast odgovorna za predaju naših nacionalnih interesa na Kosovu, iako je ta predaja očigledno izvršena i legalizovana tokom mandata ove vlasti“, naveo je bivši predsednik Srbije, sada predsednik Socijaldemokratske stranke.

Po njegovim rečima, te predstave imaju za cilj da „se prikrije istina da je Briselskim sporazumom ova vlast prihvatila pravni sistem nezavisnog Kosova na čitavoj teritoriji pokrajine, a da za to nismo dobili čak ni nevladinu organizaciju, odnosno ZSO“.

„Izgleda da umesto razvoja uspešnog unutrašnjeg dijaloga, Vučić svoj unutrašnji konflikt prenosi na čitavo društvo“, naveo je Tadić i ponovo pozvao predsednika Srbije da „uvrede, neistine i optužbe“ na njegov račun ponovi pred gradjanima Srbije na javnom servisu u televizijskom duelu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.