U trendu

Tadić: Svim raspoloživim sredstvima borim se za minimum izbornih uslova

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da je ta stranka odlučila da se do kraja i svim raspoloživim sredstvima bori za minimum izbornih uslova pod kojima bi mogla da izadje na izbore.

„Da li ćemo na njih izaći, o tome ćemo doneti odluku na vreme“, rekao je Tadić za novi broj nedeljnika NIN, na konstataciju da je SDS najavila učešće u telima dogovorenim u pregovorima uz posredništvo Evropskog parlamenta.

Kako je rekao, ne postoji šansa da uslovi budu idealni, ali je SDS svesna odgovornosti kao opozicije da učini sve što je u njenoj moći da makar minimalno poboljša izborne uslove.

Na pitanje kada planira da donese odluku o predsedničkim izborima i na osnovu čega, on je odgovorio „svakako ne naspram toga da li će blok Stranka slobode i pravde – Demokratska stranka – Narodna stranka imati svog kandidata“.

On je rekao da „kandidat nijednog bloka ni u političkom, ni u moralnom, ni u bilo kom drugom aspektu ne utiče na njegovu odluku“.

„Uticao bi jedino zajednički kandidat celokupne opozicije, ako bih ocenio da je to kandidat koji može da pobedi (Aleksandra) Vučića, ali i da se uspešno nosi sa izazovima koji će ostati posle ove vlasti. I više puta sam rekao da bih takvom kandidatu dao na raspolaganje sve svoje znanje i iskustvo i pobeda i poraza“, rekao je Tadić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)