U trendu

Tajani u razgovoru s Dačićem najavio ministarski sastanak Italija-Zapadni Balkan početkom aprila

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je u Beogradu imao bilateralni sastanak sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antoniom Tajanijem koji je izrazio snažnu podršku što skorijoj integraciji Srbije u Evropsku uniju.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije navodi se da je Tajani u tom kontekstu najavio održavanje ministarskog sastanka Italija–Zapadni Balkan, koje se planira početkom aprila u Rimu.

Dačić i Tajani, koji je i potpredsednik Saveta ministara Italije, razgovarali su u okviru Poslovno-naučnog foruma Srbija-Italija, koji se danas i sutra održava u Beogradu.

Sagovornici su konstatovali visok nivo bilateralnih odnosa Srbije i Italije i izrazili spremnost za jačanje sveukupne bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dvojica zvaničnika potvrdili su obostranu zainteresovanost za održavanje naredne, Četvrte zajedničke sednice dve vlade u Beogradu, što bi, kako je navedeno, pružilo dodatni zamah u daljem razvoju bilateralnih odnosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.