„Tek počinjemo“: Priština od Amerike dobija PVO

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da će Priština dobiti novu vojnu opremu koju su joj donirale Sjedinjene Američke Države.

Veselji je za „Gazetu ekspres“ rekao da su počeli sa nabavkom opreme, oklopnih vozila.

„SAD su naši najznačaniji partneri. Daće nam podršku u naoružanju, i to tek počinje. Imaćemo oko 250 oklopnih vozila. Ta vozila dolaze. Imaćemo i drugo naoružanje za odbranu našeg vazdušnog i kopnenog prostora“, rekao je Veselji.

On tvrdi i da doktrina Prištine nije agresivna, već da je to doktrina partnerstva, dobrosusedstva i „ispunjavanja obaveza koje je Kosovo preuzelo sa svojim međunarodnim partnerima, na polju globalne bezbednosti“.

Veselji kaže i da je vojska stvorena 14. decembra i da predstavlja nastavak Oslobodilačke vojske Kosova.

Nekadašnji vođa OVK je rekao i da će tzv. kosovska vojska imati oko 5.000 aktivnih vojnika.

Kaže i da je kosovska vojska trenutno jedna od najprofesionalnijih vojnih sila i da su njeni pripadnici stekli obrazovanje na najprestižnijim akademijama.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    daju ovim pajserima pvo… a mi treba da idemo u ameriku kao o necemu da se dogovorimo? nama bi najbolje bilo da Rusima dozvolimo u Nisu da naprave bazu… Kinezima da damo da bazu naprave negde na Kopaoniku… i da kazemo cao svima…Na Bondstil posaljemo u tom slucaju poruku da spakuju kofere kao u Siriji… i super…

    1. Anonimni

      Samo si zaboravio da je NATO svuda okolo. Treba da traze dozvolu NATO-a da dodju do baza. Mislim da to nece moci.

Napišite komentar