Tepić (SSP): Neobično da Stefanović nije lično obavestio javnost o zapleni 800 kilograma kokaina

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, zapitala je zašto ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije lično obavestio javnost o zapleni droge u Atlantskom okeanu i da li je to možda zbog toga što policija koja je to obavila nije imala podršku policijskog i političkog vrha Srbije.   

Ona je primetila da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije obavestio javnost o akciji španske i britanske policije koje su, u saradnji sa policijom Srbije, zaplenile veliku količinu droge u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, u čijem krijumčarenju su učestvovali državljani Srbije i upitala da li je to zbog toga što policije te dve zemlje nisu imale podršku policijskog i političkog vrha Srbije.

„Veoma je neobično da nas o tako velikom uspehu policije Srbije nije obavestio ministar Nebojša Stefanović i stoga pitamo kako je došlo do ovog njegovog neobičnog izuzeća, s obzirom da nam uvek on ekskluzivno saopštava svaku vest o značajnim hapšenjima“, upitala je ona u pisanoj izjavi.

Ona je takodje upitala da li zbog toga što je akcija, kako je navela, možda vršena bez organa Srbije, osim u identifikaciji lica ili zato što bi bilo „problematično da se pohvale ovakvim svojim uspehom pred ljudima iz vrha kriminala u Srbiji koji su godinama zaštićeni“.

„Verujemo da ministar Stefanović i premijerka Ana Brnabić neće časiti časa da odgovore na ova pitanja iz svojih resora“, istakla je ona.

Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je danas da je u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjena ogromna količina kokaina, oko 800 kilograma vrednosti 50 miliona evra, te da su španska i britanska policija u saradnji sa policijom Srbije tako razotkrile kriminalnu grupu pretežno srpskih državljana koja se bavila krijumčarenjem droge iz Južne Amerike u Evropu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.