U trendu

Tepić (SSP) Zorani Mihajlović: Što mu više pomažete, EPS sve bliži katastrofi, dajte ostavku

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić poručila je ministarki energetike Zorani Mihajlović da prestane da, kako kaže, „pomaže EPS-u da postane uspešniji“, jer je zbog te pomoći ta kompanija svakim danom sve bliža katastrofi.

Ona je „zamolila“ ministarku da pomaže tom preduzeći samo tako što će podneti ostavku.

„‘Pomogli’ ste EPS-u tako što ste juče iz njega istrgli njegov najvredniji deo: EPS Distribuciju. Sada ste od Velikog EPS-a napravili Mali EPS, koji ima za trećinu manje prihoda, a ukupna vrednost EPS-a je sada gotovo prepolovljena“, kazala je Marinika Tepić, a saopštila SSP.

Navela je da je Mihajlović „pomogla“ EPS-u tako da sada Mali EPS više ne može da bude regionalni lider, jer nema novac za kupovinu neke elektroprivrede u regionu.

„Štaviše, nema ni logike da planira kupovinu neke elektrodistribucije u regionu, jer je EPS izgubio vlasništvo nad sopstvenom elektrodistribucijom u Srbiji“, rekla je ona.

Navela je da ministarka energetike i dalje nastavlja da „pomaže“ EPS-u tako što podržava svog partijskog kolegu „iz pečenjarskog biznisa“, direktora Milorada Grčića, i ne želi da ga smeni.

„On je, provereno, najgori direktor u istoriji EPS-a, jer je od druge najprofitabilnije kompanije u Srbiji, napravio gubitaša za samo 4 godine“, istakla je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.