Treća osoba privedena u vezi sa napadom u Nici

 Treći muškarac priveden je u okvoru istrage napada nožem u crkvi u Nici kada je ubijeno troje ljudi, saznaje se danas iz sudskih izvora.

Taj 33-ogodišnji muškarac bio je prisutan tokom sinoćnjeg policijskog pretresa drugog čoveka, osumnjičenog da je bio u kontaktu sa napadačem uoči napada.

„Pokušavamo da razjasnimo njegovu ulogu u svemu tome“, rekao je sudski izvor.

Pre njega uhapšeno je još dvoje ljudi, jedan 35-ogodišnjak koji je uhapšen sinoć u Nici i jedan 47-ogodišnjak uhapšen u četvrtak pošto je vidjen pored napadača na snimcima video nadzora. On je i dalje u pritvoru.

Napadač, Brahim Isaui, 21-ogodišnji Tunišanin, stigao je u Nicu 24 do 48 sati pre napada nožem kada je ubijeno troje ljudi, naveo je izvor blizak istrazi.

„Još je rano da se zna da li je imao saučesnika, koji su bili njegovi motivi za dolazak u Francusku i kada je ta ideja počela“, rekao je jutros izvor blizak slučaju za Frans pres.

Izvor je dodao da će nastavak analize dva telefona nadjena medju njegovim ličnim stvarima i istraga sa tuniske strane biti odlučujući.

I u Tunisu Brahim Isaui bio je pod sudskom istragom zbog nasilja i droge, i tamošnji sudovi takodje su otvorili istragu.

Napadač, koji nije bio poznat obaveštajnoj službi, identifikovan je preko italijanskog dokumenta Crvenog krsta. Prema prvim istsragama on je došao u Evropu preko italijanskog ostrva Lampeduze 20. septembra, a stigao je na područje Barija 9. oktobra.

On je sredinom septembra napustio Sfaks u centru Tunisa, gde živi njegova porodica.

Isauija je posle napada savladala gradska policija i pucala na njega više puta. Odveden je teško ranjen u bolnicu u Nici i još je bez svesti pa istražitelji ne mogu da ga ispitaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.