U trendu

Turajlić: Protesti odgovor na vređanje inteligencije

Profesorka u penziji Srbijanka Turajlić ocenila je za agenciju “Beta” da su studentski protesti koji traju od 3. aprila zapravo dugo očekivani odgovor na vređanje inteligencije.

„Mislim da je to izazvano sa poslednjih mesec dana jedne blasfemične kampanje koju je vodio Aleksandar Vučić. On se nije obraćao studentima, on se obraćao starijim ljudima. Ne zato što su stariji ljudi glupi, bezubi poput mene, nego zato što ste vi skloni da praštate jer gledate unuke koji prave neke gluposti i kažete ‘pa dobro deco odrastite’. Mladi na to ne pristaju. Paradigma je ovo padanje u nesvest.Dakle, oni ne pristaju da vi simulirate empatiju na način na koji je on to simulirao na televiziji. Vi ne očekujete da se uhranjena deca igraju testom od hleba u zemlji u kojoj nema hleba i oni su se organizovali – ocenila je Turajlić.

Ona smatra da su zahetvi studenata vrlo realni.“Oni ne spore izbore oni hoće da se izbore za uslove pod kojima će neki sledeći izbori mogli da budu fer i pošteni što je fantastična zrelost tih mladih ljudi, a besramna je izjava rukovodstva da se ograđuje od svega toga i da to nisu studentski protesti. To smo imali devedesetih i to su bili Miloševioćevi studenti“, ocenila je Turajlić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.