U trendu

U četvrtak na sednici Skupštine Srbije o masovnim ubistvima, izveštaju REM-a i smeni …

U četvrtak na sednici Skupštine Srbije o masovnim ubistvima, izveštaju REM-a i smeni miniPredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je posebnu sednicu parlamenta za sutra.
Na predloženom dnevnom redu je izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca, koji je podnela Vlada.
Kabinet predsednika parlamenta je najavio da će se raspravljati i o izveštaju o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta ove godine, s posebnim osvrtom na izveštavanja u televizijskim programima o slučajevima nasilja, kojeg je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije (REM), s Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.
Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, i utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo poslanik Radomir Lazović.
Na predloženom dnevnom redu je i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podno 61 narodni poslanik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.