U trendu

U ponedeljak konferencija Igmanske inicijative o 25 godina Dejtonskog sporazuma

Regionalna koalicija nevladinih organizacija Igmanska inicijativa organizovaće u ponedeljak onlajn konferenciju „Bosna i Hercegovina i region četvrt veka nakon Dejtona“.

Na konferenciji će biti reči o refleksijama Dejtonskog mirovnog sporazuma na Bosnu i Hercegovinu i region, kao i o evropskoj perspektivi te BiH i regiona.

Govoriće Nerzuk Ćurak, Srdjan Darmanović, Dejan Jović, Ivo Visković, Aleksandar Popov, Vehid Šehić, Branislav Radulović, Eugen Jakovčić, Milan Antonijević, Zoran Pusić, Branko Lukovac.

Na kraju zasedanja biće usvojena zajednička Izjava Igmanske inicijative.

Igmanska inicijativa je osnovana u novembru 2000. godine, kao mreža više od 100 organizacija gradjanskog društva, javnih ličnosti, profesora, antiratnih aktivista, analitičara, novinara i kulturnih stvaralaca iz Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Ta inicijativa nastala je u znak sećanja na april 1995. godine, kada je grupa od 38 intelektualaca sa prostora bivše Jugoslavije, preko planine Igman, uspela da udje u opkoljeno Sarajevo i tim činom demonstrira gradjansku solidarnost, prkos i otpor ratu i politici razaranja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.