U trendu

U Prokuplju održan četvrti protest Jedan od pet miliona

Protest „Jedan od pet miliona“ održan je večeras u Prokupju, a okupljenima na Trgu topličkih junaka obratila se profesorka Emilija Nikolić koja je poznata kao borac za demokratiju iz vremena uličnih protesta protiv režima Slobodana Miloševića ’90-tih godina prošlog veka.

Ona je kazala da činjenica da su gradjani opet okupljeni u centru Prokuplja „posle toliko vremena“ pokazuje „da posle velikog oktobra nije nešto uradjeno kako treba kad je zavladalo ovo zlo i ludilo“.

„Dragi moji stari i vremešni saborci kojima je prošlost sve duža, a budućnost sve kraća, evo nas na istom mestu, istim povodom. Sada ćemo to uraditi do kraja i kako treba jer nam nema druge, ili ćemo, kako reče Nikola Kojo, u neki zbeg sa Avganistancima“, rekla je Emilija Nikolić.

Po njenim rečima, dobra vest je što se protesti u Srbiji vide i u Njujorku, Parizu, Londonu i drugim gradovima, iako se kako je navela, ambasadori tih zemalja u Beogradu „prave da se ovde ništa ne dogadja“.

„Aleksandar Vučić i njegova svita već pokazuju strah i zato produbljuju sukobe, dele i svadjaju narod, prikazuje gradjane koji se s pravom bune protiv diktature kao siledžije, razbojnike, nasilnike, mašu nekakvim vešalima a uskoro će raditi i štangle i ko zna šta sve još“, kazala je profesorka.

Navodeći da je predsednik Srbije „počeo da srlja“, ona je kazala da je „gle čuda, baš sad krenuo u kontra kampanju“.

„Matrica te turneje kroz 29 okuga i 100 opština je opšte poznata, želi da nam pokaže kako je lep, pametan i nezamenjiv. Agresivni režim Aleksandra Vučića se zapatio a mi ćemo da otpatimo dok ga ne otpratimo“, kazala je Emilija Nikolić dodajući da će borba za promene u Srbiji biti duga i teška.

Okupljeni na gradskom trgu Topličkih junaka nosili su transparente sa natpisima „Prokuplje bez straha“, „Mnogo bre lažu“, „Za ljudsko dostojanstvo“, „Ne trebaju nam pobede, trebaju nam promene“.

Sa trga su krenuli u protestnu šetnju glavnom gradskom ulicom, praveći buku zvucima iz pištaljki i truba a pozivali su i sugradjane da im se pridruže u protestu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.