Udružena opozicija: Policija u Novom sadu štiti kriminal

Udružena opozicija Srbije (UOPS) osudila je policijsko prekoračenje nadležnosti prethodne noći u Novom Sadu, kada su pretresali i legitimisali potpredsednika Narodne stranke Boru Novakovića i aktiviste koji su lepili plakate o „kriminalu u kojem učestvuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević“.

„Tražimo da se utvrdi nalogodavac ove nezakonite akcije jer je za komunalni red, ako je prekršen, nadležna Komunalna milicija a ne Žandarmerija i Interventna jedinica. Na ovaj način Žandarmerija i Interventna policija stavili su se na stranu organizovanog kriminala, protiv kojeg su poruke na plakatima bile usmerene“, saopštili su iz UOPS-a.

Ocenili su da je „indikativno da je policija svim snagama sprečila akciju koja gradjanima skreće pažnju na kriminal, posebno što kompanija „Galens“, koja upravlja gradom odnedavno ima i „svog“ načelnika policije.

„Pitanje je da li je ovo bila i njegova prva akcija u zaštiti ove kompanije i gradonačelnika koji joj pogoduje u poslovima u Novom Sadu, posebno jer su te jedinice mirno „spavale“ nakon pokušaja ubistva i lomljenja ruku u centru Novog Sada, iako zbog takvih i sličnih krivičnih dela te jedinice i postoje“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.