U trendu

Ustanovljeno da nedostaje oružje u skladištu VS

Prilikom redovne kontrole stanja u skladištima u Garnizonu Beograd, u jednom od njih ustanovljeno je da nedostaje veća količina oružja i municije zbog čega su ministar odbrane Zoran Djordjević i načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković formirali komisije koje treba da utvrde uzrok nastanka tog vanrednog dogadjaja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.  

Ustanovljeno je da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra 7,62 mm i 9 mm, precizirano je u saopštenju.

U istražne radnje uključeni su Vojnobezbednosna agencija, Vojna policija i Tužilaštvo. O rezultatima istrage javnost će biti blagovremeno obaveštena.   
 
Ministar odbrane naredio je vanrednu kontrolu svih magacina ličnog naoružanja i opreme.
 
U cilju povećanja fizičko-tehničkog obezbedjenja vojnih skladišta, ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS već su preduzeli odgovarajuće radnje i u Planu opremanja za 2017. godinu predvidjena su znatna finansijska sredstva za nabavku opreme koja će omogućiti pojačan video nadzor takvih objekata.

Radi efikasnije kontrole, novi sistemi video-nadzora biće uvezani sa postojećim centralizovanim sistemom elektronskog nadzora, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike