U trendu

Uzbunjivač veruje da je Vučić upoznat sa rezultatima istrage o Krušiku

Uzbunjivač iz valjevskog Krušika Aleksandar Obradović izjavio je danas da je iznenadjen koliko je bila odmerena izjava predsednika Aleksandra Vučića o stanju u toj fabrici namenske industrije.

„Mislim da su odredjene institucije uradile svoj posao i da su istražile moje navode i ustanovile da sam bio u pravu. Siguran sam da je predsednik upoznat sa njihovim izveštajem“, naveo je Obradović za portal Nova.rs.

Obradović je ocenio da je očigledno da je Vučić dobio izveštaj o poslovanju Krušika i da su nadležni proverili sve ono o čemu je on govorio jer je to dokumentovano i neodbranjivo.

Obradović je izrazio nadu da će Tužilaštvo „izaći iz meditacije“ i da će reagovati na probleme u poslovanju Krušika na koje je ukazivao.

„I dalje čvrsto stojim iza svega što sam rekao, ne odstupam ni korak nazad i nadam se da će svi akteri u aferi Krušik odgovarati“, dodao je.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je ranije danas fabriku namenske industrije Krušik u Valjevu i najavio da će država pomoći toj fabrici da uradi temeljne reforme i dati joj desetine miliona evra, a da će Vojska Srbije uplatiti 10 miliona evra za novi ugovor.

„Krušik danas nije u sjajnoj situaciji. Država je spremna da uloži veliki novac kako bi mogli da opstanu i sačuvaju posao, ali taj novac mora da bude odgovorno trošen, moramo da imamo ljude koji znaju šta je budućnost“, rekao je Vučić radnicima Krušika.

Ocenio je da je na poslovanje „Krušika“ uticala manja, odnosno promenjena tražnja na svetskom tržištu, pre svega za minobacačkim programom, kao i nesposobnost različitih poslovodstava, broj zaposlenih, visina zarada, ali i rušenje medjunarodnog ugleda „Krušika“ pisanjem pojedinih medija, jer su odredjeni ugovori odmah prekinuti, a poslove preuzimaju i kompanije iz okruženja.

Uzbunjivač Aleksandar Obradović je uhapšen pošto je otkriveno da je novinarima dostavio dokumentaciju koja svedoči o tome da je u trgovinu oružjem umešan otac ministra policije Nebojše Stefanovića, kao i da su pojedine privatne firme imale privilegovan položaj u Krušiku i oružje nabavljale po izuzetno povoljnim cenama.

Obradović je osumnjičen da je odao poslovnu tajnu o izvozu oružja, a predstavnici vlasti javno su ga označili kao špijuna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.