Vasiljević: Ne delimo medije na prorežimske ili tajkunske

Savetnica za informisanje predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da predsednik Aleksandar Vučić, njegov kabinet i njegova pres služba medije „nikad nisu delili na prorežimske ili tajkunske, anti i pro vladine“.

„Na našim konferencijama za štampu su prisutni novinari svih redakcija koje žele da dodju. Ko ne želi da dodje ne mogu da ih teram da dodju. Ko želi dodje i dobije priliku da postavi pitanja. Predsednik gostuje uglavnom i u emisijama za koje ne možete da kažete da su baš provladine, da su baš naklonjene nama“, rekla je Vasiljević gostujući na TV Prva.

Kako je rekla predsednik Srbije i njegove službe u saradnji su sa svim medijima podjednako, bez obzira da li su protiv vlade ili za vladu, i ne prave tu razliku.

„Gradjani su ti koji će da naprave razliku i ti koji će da se odluče. Znači, na vama kao novinarima je zadatak samo da plasirate vest“, rekla je Vasiljević, dodajući da je mnogo „lažnih vesti koje moraju da demantuju“.

Vasiljević je rekla da medijska situacija u Srbiji „nije bajna“, ali da to nije nigde u svetu.

„Mi imamo ovde problem zato što je naša medijska scena podeljena za one koji su za vrast i one koji su protiv vlasti, i u tom ratu opozicinih medija protiv vlasti ili provladih medija protiv opozicije lekari su se našli ni krivi ni dužni na udaru“.

Prema njenim rečima, neki mediji su vodili kampanju protiv lekara i dolazili su na konferencije za novinare kako bi postavljali politička pitanja.

Govoreći o oglašavanju više ambasadora na Svetski dan slobode medija, Vasiljević je rekla da je „ono što oni zameraju, onako fino provučeno, to je tabloidizacija“.

„Tabloidi nisu nastali u Srbiji, već je Srbija to uvezla, tabloidi su mnogo pre Srbije postojali u Americi, Nemačkoj“, rekla je Vasiljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.