U trendu

Veselinović i Zelenović sa predstavnicima Zelenih partija o nastavku dublje saradnje

 Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju, Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović, razgovarali su sa predstavnicima Zelenih partija iz Austrije, Nemačke i Francuske o daljem dubljem povezivanju sa srodnim Zelenim organizacijama na Zapadnom Balkanu i u Evropskoj uniji, saopšteno je danas.

„Na sastanku sa evroposlanicima Gvendoline Delbos Korfild iz Francuske, Tomasom Vajcom iz Austrije i Violom von Kramon iz Nemačke napravljen je plan za nastavak dublje saradnje u budućnosti i pokretanje novih inicijativa u regionu. Podrška Evropske partije zelenih, ali i nacionalnih partija Zelenih, veoma je značajna za naše organizacije kako bi se izborili sa problemima nedostatka demokratije i devastirane životne sredine u društvu sa najvećim ekonomskim razlikama u Evropi“, navodi se u saopštenju iz pokreta Ne davimo Beograd.

U okviru svoje trodnevne posete Briselu, Veselinović i Zelenović razgovarali su sa predstavnicima Zelenih stranaka i o urušavanju demokratije u Srbiji i posledicama koje to ostavlja po naše društvo.

Kako se u saopštenju dodaje, oni su upoznali medjunarodne partnere sa velikim brojem problema sa kojima se suočava srpsko društvo, a koji su „posledica zarobljenih institucija i otete države od strane Srpske napredne stranke“.

Na sastanku se razgovaralo i o izbornim uslovima, brojnim slučajevima korupcije i kršenja ljudskih prava, kao i o pritiscima od strane režima na civilno društvo, nezavisne medije i političke aktere.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar