U trendu

Veselinović (Pokret za preokret): Napadači na Milinovića i Stefanovića imaju isti rukopis

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da napadači na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića imaju isti rukopis kao i napadači na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića, kojima je juče ukinuta osudjujuća presuda.

„Taj rukopis, ispisan krvlju neistomišljenika, pisan metalnim šipkama u mraku, naučen je na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, u raznim rijaliti programima, a politički obojen sa skupštinskih govornica i kroz poruke najviših funkcionera Srpske napredne stranke“, kazao je Veselinović, a preneo Pokret za preokret.

Veselinović je istakao da je traženje i hvatanje napadača na voditelja Daška Milinovića ujedno i suočavanje sa istinom da će ti napadači možda biti i pronadjeni, ali da im nikada neće biti pravosnažno presudjeno zato što je „kriminal srastao sa državom i što politički vrh ne želi da seče granu na kojoj sedi“.

„I Borko Stefanović i Daško Milinović, ali i mnogi drugi kojima su glave razbijene ili su ubijeni kao Oliver Ivanović ili su umrli pod nerazjašnjenim okolnostima, kao Vladimir Cvijan, mogu očekivati pravnu satisfakciju tek kada ovaj režim bude smenjen“, istakao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, fizički napad na Milinovića direktna je posledica nedelovanja državnih organa, koji napade na novinare ne rešavaju, ili odugovlače slučajeve.

„Ovo je još jedno zvono za uzbunu medjunarodnim udruženjima novinara, ali i Evropskoj uniji koja ne sme da se preko svojih ambasadora i zvaničnika umiljava režimu Aleksandra Vučića“, rekao je.

Predsednik Pokreta za preokret zaključio je da svaka rečenica o „vidljivom napretku“ Srbije predstavlja vetar u ledja onima koji napadaju novinare nezavisnih medija ili političke neistomišljenike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.